Xειρούργος σπονδυλικής στήλης στο Μαρούσι, Σταραντζής Κωνσταντίνος

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο κ. Σταραντζής είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής, τμήμα Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης,  του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (Μαρούσι). Είναι επιστημονικός Διευθυντής και υπεύθυνος του τμήματος σπονδυλικής της Osteon Orthopedic Clinic.

Συνεργάζεται με ιατρούς άρτιας επιστημονικής κατάρτισης προκειμένου να σας προσφέρει ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη περίθαλψη. Είναι ένθερμος υποστηρικτής της επιστημονικά τεκμηριωμένης εφαρμογής της ιατρικής επιστήμης και προτιμά να αντιμετωπίζει χειρουργικά μόνο τους ασθενείς που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με διαφορετικό τρόπο. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σύγχρονες τεχνικές και συγκεκριμένα για αυτές της ελάχιστης επεμβατικότητας, αλλά επιλέγει να τις χρησιμοποιεί στις περιπτώσεις που αυτές ενδείκνυνται και ποτέ όταν οι κλασσικές μέθοδοι είναι πιο ασφαλείς και αποδοτικές.

Είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών επιτροπών και οργανώσεων και παραμένει ακαδημαϊκά ενεργός, ως Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες δημοσιεύσεις άρθρων και πρωτοποριακών χειρουργικών τεχνικών σε επιστημονικά περιοδικά και επιθεωρήσεις του εξωτερικού. Έχει επίσης συμμετοχή στην συγγραφή και μετάφραση σύγχρονων συγγραμμάτων Ορθοπαιδικής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2001. Ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου το 2002 και αμέσως ξεκίνησε το γενικό μέρος της ειδικότητάς του στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Ασκληπιείου της Βούλας.

Το 2003 και αφού ολοκλήρωσε το γενικό μέρος, αποφασίζει να μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να ειδικευθεί στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία. Πρώτος του σταθμός το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Cambridge (Addenbrookes NHS Foundation Trust) όπου ξεκίνησε την βασική του εκπαίδευση στην Ορθοπαιδική την οποία ολοκλήρωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κολλεγίου King’s στο Λονδίνο (Guy’s and St’ Thomas’ Hospitals NHS Trust).Επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 2006, υπηρετώντας στο Υγειονομικό Σώμα ως Οπλίτης Ιατρός.

Το 2007 διορίζεται στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Π.Ν. Σουκάκου, προκειμένου να ολοκληρώσει την εξειδίκευσή του στην Ορθοπαιδική. Εκεί συνειδητοποιεί και καλλιεργεί την έφεσή του για την χειρουργική της σπονδυλικής στήλης θητεύοντας δίπλα σε χειρουργούς εγνωσμένης αξίας. Υπό την διεύθυνση του Καθηγητή και Διευθυντή Π.Ι. Παπαγγελόπουλου ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του τον Φεβρουάριο του 2012 λαμβάνοντας τον τίτλο του Ορθοπαιδικού Χειρουργού. Στην φάση αυτή ολοκληρώνει τις κλινικές δοκιμές της Διδακτορικής του Διατριβής και ξεκινά την συγγραφή της. Την ίδια χρονιά γίνεται τακτικό μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (ΚΕΟΧ) κατόπιν εξετάσεων και λαμβάνει την τιμητική Υποτροφία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ορθοπαιδικής και Tραυματιολογίας (EFORT Traveling Fellowship) ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην συνάντηση των Ευρωπαίων Υπότροφων στην Βαρκελώνη και την Μαδρίτη για το έτος 2012.

Αμέσως μετά ξεκινά την υπερ-εξειδίκευσή του στον τομέα της Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης στο παγκοσμίου φήμης κέντρο του Nottingham (Queen’s Medical Centre) υπό την γενική καθοδήγηση του John Webb (ίσως του διασημότερου και με το μεγαλύτερο κύρος Βρετανού Χειρουργού Σπονδυλικής Στήλης). Κατόπιν του δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσει την υπερ-εξειδίκευσή του στο Bristol όπου και αποκτά σημαντική εμπειρία που τον καθιστά πλέον ικανό να αναλάβει Διευθυντική θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Από το 2014  κατέχει την θέση του Διευθυντή Χειρουργού Σπονδυλικής Στήλης (Consultant Spinal Surgeon) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του North Staffordshire (δυναμικότητας 1500 κλινών) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκεκριμένο κέντρο είναι ένα από τα αναγνωρισμένα κέντρα αναφοράς σύνθετων παθήσεων σπονδυλικής στήλης στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πληθυσμιακή κάλυψη 3.500.000 κατοίκους.

Το 2016 ανακηρύσσεται Διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “’Άριστα”.

To 2018 ανέλαβε την Διεύθυνση της E’ Ορθοπαιδικής κλινικής του Metropolitan General αλλά σύντομα μεταπήδησε στον όμιλο της Ευρωκλινικής ως Διευθυντής Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης . Από τον Ιούνιο του 2020 ανέλαβε την διεύθυνση του τμήματος Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σε κλινική η οποία στελεχώθηκε από κορυφαίους συνεργάτες σε όλες τις υποειδικότητες της Ορθοπαιδικής

Είναι επίσης επιστημονικός διευθυντής και υπεύθυνος του τμήματος σπονδυλικής στήλης στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Osteon Orthopedic Clinic.

Reviewer

CORR – Clinical Orthopaedics and Related Research (since 2010)

Injury

Journal of Neurosurgery Spine

MOJ group

Ο Κωστας ανεκαθεν αναζητουσε την τελειοτητα με οτι αποφασίζει να ασχοληθει.

Dimitris Gkiouzelis

Θέλω να πιστεύω ότι είναι ένας από τους καλύτερους!!!!

Αθηνά Αναστασάκου

Εκδόσεις

1. Sleep-disordered breathing in 3680 Greek children
Pediatric Pulmonology.2004 Jun;37(6):499-509

2. Major complication following minor outpatient procedure: osteonecrosis of the knee after intraarticular injection of cortisone for treatment of knee arthritis.
Kontovazenitis PI, Starantzis KA, Soucacos PN.
J Surg Orthop Adv. 2009;18:42-44.

3. Lumbopelvic fracture-dislocation combined with unstable pelvic ring injury: One stage stabilisation with spinal instrumentation.
Soultanis K, Karaliotas GI, Mastrokalos D, Sakellariou VI, Starantzis KA, Soucacos PN.
Injury. 2010 Jul 5.

4. Posterior decompression and stabilization, and surgical vertebroplasty with the vertebral body stenting for metastatic vertebral and epidural cauda equina compression.
Mavrogenis AF, Papadopoulos EC, Starantzis K, Korres DS, Papagelopoulos PJ.
J Surg Oncol. 2010 Mar 1;101(3):253-8.

5. Postoperative spinal infection mimicking systemic vasculitis with titanium-spinal implants.
Sakellariou VI, Atsali E, Starantzis K, Batistaki C, Brozou T, Pantos P, Stathopoulos K, Soultanis
Scoliosis. 2011 Sep 13;6(1):20.

6. Discordance in spinal and thoracic correction using powerful full screw constructs in idiopathic scoliotic.
Soultanis K, Grivas TB, Starantzis KA, Stavropoulos NA, Markopoulos C, Papagelopoulos P.
Stud Health Technol Inform. 2012;176:232-7.

7. Outcome of a dynamic neutralization system for the spine.
Sapkas G, Mavrogenis AF, Starantzis KA, Soultanis K, Kokkalis ZT, Papagelopoulos PJ.
Orthopedics. 2012 Oct 1;35(10):e1497-502. doi: 10.3928/01477447-20120919-19.

8. Insidious Onset of Tetraparesis due to Cervical Epidural Abscess from Enterococcus faecalis.
Soultanis KC, Sakellariou VI, Starantzis KA, Stavropoulos NA, Papagelopoulos PJ.
Case Rep Med. 2013;2013:513920. doi: 10.1155/2013/513920. Epub 2013 Mar 20.

9.When and how to operate on thoracic and lumbar spine fractures?
Soultanis KC, Mavrogenis AF, Starantzis KA, Markopoulos C, Stavropoulos NA, Mimidis G, Kokkalis ZT, Papagelopoulos PJ.
Eur J Orthop Surg Traumatol. 2013 Oct 25.

10. Late diagnosis of perforation of the aorta by a pedicle screw.
Soultanis KC, Sakellariou VI, Starantzis KA, Papagelopoulos PJ.
Acta Orthop Belg. 2013 Aug;79(4):361-7.

11. Open reduction and posterior instrumentation of type III high transverse sacral fracture-dislocation. A technical note.
K.A. Starantzis, B. Mirzashahi, E. Behrbalk , M. Sadat, M.Shafafy
J Neurosurg Spine. 2014 Aug;21(2):286-91.

12. Technical note: A new type of reconstruction of the hemi-pelvis after Type 3 amputative sacrectomy using pedicled fibula.
K.A. Starantzis, V.Sakellariou, P.Rose, M. Yaszemski, P.Papagelopoulos
J Neurosurg Spine. 2014 Aug;21(2):195-202.

13. The Potentially Positive Role of PRPs in Preventing Femoral Tunnel Widening in ACL Reconstruction Surgery Using Hamstrings: A Clinical Study in 51 Patients
K. A. Starantzis et al
Journal of Sports Medicine
Volume 2014 (2014), Article ID 789317, 10 pages

14. Is once failed back surgery, always failed back surgery? A relative success of surgical intervention in a patient with failed back surgery on Intrathecal Morphine Pump
K.A.Starantzis, M.Shafafy
MOJ Orthopedics & Rheumatology Nov 2014

1.The Use Of A Calcium Hydroxyapatite Antibiotic Carrier (Perossal*) In Long Bone Chronic Osteomyelitis”. A. Drakou; G. I. Karaliotas; V. Sakellariou; H. Tsibidakis; K. Starantzis; and S. Athanasia. Journal of Bone and Joint Surgery – British Volume, Vol 93-B, Issue SUPP_III, 355.

2. The Role Of Tsf (Taylor Spatial Frame) In Treating Trauma And Bone Deformities In Children”. H. Tsibidakis; V. I. Sakellariou; V. Tsouparopoulos; G. Mazis; K. Staratzis; and A. Kanellopoulos. Journal of Bone and Joint Surgery – British Volume, Vol 93-B, Issue SUPP_III, 362.

3. Identification of a high-risk young population for progressive idiopathic scoliosis
Konstantinos Soultanis*, Nikolaos Pyrovolou, Panayotis Kontovazenitis, Anna Lenti, Panayotis Pantos, Konstantinos Starantzis and Panayotis Soucacos Scoliosis 2009, 4(Suppl 1):O6

4. 110 EVALUATION OF TRANSTIBIAL AIMING OF THE FEMORAL TUNNEL IN ARTHROSCOPICAL ACL RECONSTRUCTION
Starantzis K.A., Lenti A. , Koulalis D., Mastrokalos D.
J Bone Joint Surg Br 2011 vol. 93-B no. SUPP III 357

5. 111 RESULTS OF ALL-INSIDE MENISCAL REPAIR WITH FAST-FIXTM MENISCAL REPAIR SYSTEM IN 83 CASES
Starantzis K.A., Lenti A. , Koulalis D., Mastrokalos D.
J Bone Joint Surg Br 2011 vol. 93-B no. SUPP III 357

Ο κος Σταραντζής αποτελεί μέλος των: